close flow

Tilaa Flow-kirje

"Oon tosi valikoiva sen suhteen mitä tilaan, mutta tää teidän uutiskirje on oikeesti tosi hyvää kamaa." - Miika K.

Haluamme auttaa sinua pääsemään flow'hun. Emme spämmää mainoksilla, vaan saat sunnuntaisin kirjeessä tietoa, pohdintoja ja vinkkejä flow'sta työssä, urheilussa, taiteessa ja elämässä. Esimerkki kirjeen sisällöstä löytyy tästä.

Alkumaistiaiseksi saat Flow-oppaan, jossa on 10 keinoa päästä flow-tilaan työssä.

Kauden jälkilöylyt ja viisauden momentum

Anton Hämäläinen
15.6.2021

Kuuntele ihan tässä vain...

Tai siirry haluamallesi podcast-alustalle

Jakson kuvaus

2021 kevätkauden jälkilöylyissä eli päätösjaksossa Jussi ja Lauri kertovat omista tunnelmistaan kuluneesta keväästä. Lisäksi he jakavat kokemuksiaan ajattelun jäsentymisestä mm. flow'n teeman ympärillä, kiteyttävät kauden punaisia lankoja, sekä jakson lopuksi keskustelevat typeryyden ja viisauden momentumista.

Show notes

[00:00] Jakson avaus ja Laurin & Jussin boogiet

[06:58] Tunnelmat kuluneesta kaudesta

[11:33] Kauden aikana syventynyt ajattelu

[15:39] Mitkä jaksot mukaan autiolle saarelle

[17:22] Mikä jakso palannut eniten mieleen arjessa

[23:40] Kauden punaiset langat

[33:40] Pohdinnat reflektiivisyydestä

[49:30] Itsensä johtamisesta valmentajuuteen

[53:27] Typeryyden momentum

[65:42] Viisauden momentum

Jakson linkit

Kuulijakyselyyn

Pasila -jakso

Roger Bannister -efekti

Jakson opit

✔Monet tärkeät asiat voivat edellyttää kuormituksen ja raskauden sietämistä, mutta se ei tarkoita, että vain kuormittavat ja raskaat asiat voivat olla tärkeitä.

✔Kaikki reflektointi ei johda kehitykseen, kuten esimerkiksi taistele tai pakene -tilasta kumpuava epärelevanttien kohteiden ylianalysointi.

✔Etenkin stressin kroonistuessa ajattelu voi helpostikin muuttua systeemityperyyttä synnyttävän kapeakatseiseksi. Ja useimmiten systeemityperyydestä seuraa toimintaa, joka synnyttää kuin itsestään uusia kitkatekijöitä ja näin voi syntyä tuskallinen noidankehä.

✔Säännöllisellä reflektoinnilla voi olla aivan keskeinen rooli systeemityperyyden ennaltaehkäisemisessä ja sen jo mahdollisesti synnyttämien noidankehien pysäyttämisessä.

✔Myötävirtaiset muutokset syntyvät todennäköisemmin reflektion sävyn ollessa myötätuntoista, kuin ankaraa ja piiskaavaa.

✔Yhtenä luontaisena vastalääkkeenä systeemityperyydelle voi toimia voimakas kyllästymisen tunne. Kun typeryyden aiheuttama kuormitus saavuttaa saturaatiopisteen, toimii voimakas kyllästymisen tunne ikään kuin muutoksen käynnistävänä katalyyttina.

Jaa tämä podcast muidenkin
iloksi ja hyödyksi.