Kohti myötävirtaisuutta

Tiimimme

Koetko kitkaa?

Ymmärrämme, kuinka raskaalta oleminen ja tekeminen tuntuvat, kun erilaiset kitkat rajoittavat virtauksen kokemusta - olipa kyseessä sitten harrastus, työ, ihmissuhde tai elämä.

Täysin kitkaton elämä on utopia, mutta mielestämme jokaisen tulisi saada kokea virtaavuuden kokemusta. Ei vain satunnaisina huippuhetkinä, vaan syvempää ja pitkäkestoisempaa elämän virtaavuutta, myötävirtaisuutta.

Missiomme on edistää viisasta toimintaa

Viisas toiminta johtaa myötävirtaisuuteen, joka tarkoittaa meille terveistä ja kestävistä valinnoista, dialogisuudesta, rakkaudesta, viisaudesta ja todellisuudesta käsin toimimista. Toisin sanoen elämistä vähemmällä tarpeettomalla kitkalla ja kärsimyksellä.

Myötävirtaisuus on myös toimimista pienimmän vastuksen kautta väkisin puskemisen sijaan. Niin työpaikoilla, harrastuksissa, ihmissuhteissa, arjessa, elämässä kuin yhteiskunnassa. Se ei kuitenkaan tarkoita passiivisuutta, vaan viisasta ja metamodernia luovimiskykyä mm. tekemisen ja olemisen, tuottavuuden ja hyvinvoinnin, tehokkuuden ja resilienssin välillä.

Koulutamme flow-osaamista

Eniten flow'ta kokevat ovat tutkitusti onnellisimpia, riippumatta ulkoisista tekijöistä. Keinomme kantaa kortemme myötävirran edistämisen kekoon on auttaa ihmisiä ja yrityksiä flow-osaamisessa. Eli siinä kuinka flow-tilalle ja viisaalle toiminnalle luodaan edellytyksiä.

Flow Akatemia on yhdistelmä viisaan työn, tietoisuustaitojen, neurobiologian ja psykologian osaamista. Olemme valmennus- ja tutkimusyhteisö, joka haluaa intohimoisesti rakentaa (työ)elämästä viisaampaa ja merkityksellisempää meille kaikille.

Maksamme vuokraa maapallolle

Olemme sitoutuneet lahjoittamaan vähintään prosentin (2022 lahjoitimme 2,2%) vuotuisesta liikevaihdostamme luonnonsuojeluun.

Tai kuten 1% for the planet -organisaation perustaja Yvon Chouinard on todennut, kyseessä ei ole hyväntekeväisyys, vaan tämän pitäisi olla bisneksen tekemisen kustannus - vuokranmaksu maapallolle.

Ydintiimimme

Jussi Venäläinen

Jussi Venäläinen

Jussi Venäläinen (KTM, AmO) on flow-tilan ja viisaan työn asiantuntija, Flow-tila -kirjan (2020) kirjoittaja sekä Flow Akatemian perustaja. Intohimolla työn kehittämiseen ja ihmismieleen suhtautuva Jussi on valmentaja, joka haluaa flow-osaamista valmentamalla tehdä työelämästä viisaamman ja merkityksellisemmän. Hän on perehtynyt flow-tilan ja ajatustyön neurobiologiseen ja psykologiseen taustaan, ammentaen sieltä tietoa konkreettisiksi vinkeiksi organisaatioille ja tietotyöläisille.

Jussi on entinen kiire- ja suorittamisuskovainen, joka on tutkinut, kokeillut ja valmentanut erilaisia tuottavuuden, viisaan työn ja hyvinvoinnin keinoja jo yli 10 vuoden ajan. Jussilla on toimitusjohtajakokemusta useista yrityksistä, joten työyhteisöjen arjen haasteet ovat tuttuja. Lisää Jussin taustasta hänen kotisivuillaan. Vapaa-ajalla Jussin löytää tanssin, luonnon, pelien, movementin ja syvien keskustelujen parista.

Lauri Häggman

Lauri Häggman

Lauri Häggman (KM) on coach, luokanopettaja ja laaja-alainen oppimisen asiantuntija. Intohimolla oppimiseen ja viisauteen suhtautuva Laurin filosofia on auttaa ihmisiä oivaltamaan itse suoran tiedon jakamisen sijaan. Laurin pääosaamisalueita ovat coaching, arvojen kirkastaminen, tietoisuustaidot, ja selon luominen. Laurilla on takana vuosien kokemus kouluttamisesta ja valmentamisesta ja hän tuntee monipuolisesti erilaiset pedagogiset menetelmät.

Hänellä on 10 vuoden meditaatiotausta ja hän on tutkinut mindfulnessia kouluympäristöissä, joten erilaiset mielenliikkeet, keskittyminen ja motivaatiotekijät ovat hänelle tuttuja. Vapaa-ajalla Laurin löytää kiipeilyseiniltä, skeittirampeilta, meditoimasta sekä musiikin tai muun luovan tekemisen äärestä.