Flow Elämässä -retriitti

Costa Adeje, Teneriffa
4.-11.1.2025

Kiinnostaako syventyminen flow'n ja viisauden äärelle?

Luo vuodelle kirkas suunta Teneriffan maisemissa.

Virtauksen kokemus on täyttymyksellisintä, mitä elämä voi tarjota. Välittömässä hetkessä sitä voi kutsua flow-tilaksi, pidemmällä aikavälillä elämän myövirtaisuudeksi. Jokaisen elämässä esiintyy kuitenkin haasteita, joista syntyy kitkaa jopa kroonistumiseen saakka. Tällöin virtauksen löytäminen tai siinä pysyminen ei ole aina helppoa.

Ylimääräistä, ehkä taakaksikin kertynyttä kitkaa on mahdollista vähentää monin keinoin. Samoin virtauskokemusta on mahdollista kasvattaa koko elämän läpäisevästi, jos olet valmis pysähtymään hetkeksi tutkimusmatkalle tämän teeman äärelle. Me voimme auttaa tässä.

Virtaus ja sen kitkat ilmenevät eri tavoin jokaisen elämässä, joten emme lähesty flow'ta avaimet käteen -pakettiratkaisuna. Autamme sinua ensisijaisesti tunnistamaan omat kitkasi, ymmärtämään niiden taustatekijöitä, löytämään toimivia vastalääkkeitä ja kehittämään flow'ta tukevia voimavaroja.

Retriitin jälkeen sinulla on kattava työkalupakki, jonka avulla luot flow'lle edellytyksiä kaikilla elämäsi osa-alueilla.

Mistä on kyse?

Retriitillä muodostat selkeämmän kuvan elämäsi nykytilanteesta, sen flow'ta tukevista ja horjuttavista tekijöistä sekä kirkastat suuntaasi sitä kohti minkä koet olennaiseksi.

Lähestymme teemaa jälleen dialogin, erilaisten harjoitteiden sekä työpajojen kautta. Painotus on laajuuden sijaan syvyydessä, aiemmin muodostetun ymmärryksen ja oman viisauden jalostamisessa ja konkretisoimisessa.

Retriitti rakennetaan vahvasti osallistujien ennakkotoiveiden mukaiseksi. Retriitti voi sisältää myös spontaania tekemistä co-creation -kulmalla osallistujien osaamisen mukaan.

Mitä saat?

flow-kirja-checkmark
Virkistävän viikon, joka katkaisee loskaisen ja synkän kaamoksen ja tuo virtaa arkeen pitkäksi aikaa.
flow-kirja-checkmark
Käsitteellisiä ja käytännöllisiä työkaluja virtaavamman elämän tueksi.
flow-kirja-checkmark
Oivalluksia elämästäsi, toimintasi taustalla olevista tekijöistä ja tavoista elää vahvemmin linjassa arvojesi kanssa.
flow-kirja-checkmark
Syventäviä näkökulmia flow'hun, viisauteen, itsensä kehittämiseen ja valmentavaan itsensä johtamiseen.
flow-kirja-checkmark
1on1-coachingsession Laurin kanssa.
flow-kirja-checkmark
Yhdessäoloa ja rikastavaa dialogia samanhenkisten ihmisten kanssa.

Mitä retriitillä tehdään?

Tekemisen keskiössä retriitillä ovat oman elämän ja toiminnan reflektointi - yksin ja yhdessä.

Esimerkkiaikataulu viikolle
La - Lentopäivä, majoittuminen, asettuminen
Su -  Aloituspäivä, intentiot (kevyt päiväretki)
Ma - Oma historia (päiväretki vuorille)
Ti -  Toiveteema (ranta/hotellipäivä)
Ke - Toiveteema (päiväretki vuorille)
To - Toiveteema (ranta/hotellipäivä))
Pe - Tulevaisuus (päiväretki vuorille)
La - Klousauspäivä, arkeenvienti (ranta/hotellipäivä)

Esimerkki päiväaikataulusta
Aamunavaus ja aamupala omaan tahtiin
10:30 Päivän aloituspiiri
17:30 Päivän klousaus / paluu päiväretkeltä
--> Vapaa-aikaa, illallinen yms.

Lopullinen ohjelma muodostuu toiveiden mukaan ja on sääriippuvainen. Kaikki ohjelma on vapaaehtoista.

koulutuksessa opit

Missä ja milloin?

Retriitin ajankohta on alustavasti 4.-11.1.2025 lauantaista lauantaihin, riippuen tarjolla olevista pakettimatkoista. Voit halutessasi olla reissussa myös pidempään, esimerkiksi 18.1. lauantaihin asti.

Retriitti järjestetään Teneriffan saarella. Päiväretket kohdistuvat ympäri saarta. Majoituspaikkana toimii neljän tähden hotelli H10 Costa Adeje Palace (tietoa ja kuvia hotellista), joka sijaitsee Teneriffan lämpimämmällä ja vähäsateisemmalla länsirannikolla. Hotellin puolihoitoon kuuluu monipuolinen aamiaisbuffet ja illallinen, jotka testatusti riittivät isonälkäisillekin. Iltapäiväsnacksit saa 150m päässä olevasta lähikaupasta.

Retriitin koko on rajattu enimmillään 10 henkilöön. Retriitin minimitoteutusmäärä on 5 henkilöä.

Palautteita 2023 pilottiretriitiltä (0-10)

9,3/10

Kokonaisuus

9,3/10

Fasilitointi

8,7/10

Hyödyllisyys

"Mielekkyyttä, merkityksellisyyttä ja hyvää meininkiä."

- Tomi Terentjeff

"Retriitti auttoi minua kirkastamaan tarinani ja essenssini, jonka päälle voin rakentaa haluamaani tulevaisuutta. Hyvässä seurassa elämän flown pohdinta on paras minulle sopiva lomailun muoto."

- Joonas Pylvinen

"Retriitti pakottaa sinut pysähtymään ja tutkailemaan itseäsi ja elämääsi kolmannesta persoonasta. Jos uskallat pysähtyä ja olet valmis muovaamaan itsestäsi uuden version, retriitti tarjoaa siihen erinomaiset puitteet."

- Lauri Paloheimo

Hinta

Retriitti on lahjoituspohjainen. Suosituslahjoitus valmennuksesta on 500-700 euroa eli 71-100 euroa päivältä. Retriitin varausmaksu on 100 euroa.

Majoitus, ruoka ja matkat ovat omakustanteisia.
Karkeita arvioita kustannuksista:

 • Pakettimatkana suorat Finnairin lennot + hotelli puolihoidolla 2hlö huoneessa on noin 1250e/hlö viikolta ja 1900e 2 viikolta. 1hlö huoneen hinta on noin 1500e/2200e. Pyrimme sumplimaan halukkaille yhteishuoneet kustannuksien säästämiseksi.
 • Autokulut (vuokra+bensat) noin 70-100e/hlö.

Aikaisen varaajan etu 30.4. asti: Saat kaksi 1on1-coachingsessiota paikan päällä.

Vetäjät

Retriittiä fasilitoivat Lauri Häggman ja Jussi Venäläinen.

Molemmilla heistä on vuosien kokemus kouluttamisesta ja valmentamisesta, pyrkimyksestä kohti virtausrikasta elämää sekä erilaisiin valmennuksiin osallistumisesta. Tämän on tarkoitus olla retriitti, johon molemmat haluaisivat itse osallistua, mutta jollaista ei vielä löydy.

Lauri on oppimisen ja pedagogiikan asiantuntija sekä elämän tutkimusmatkailija. Viisaus, luovuus, kirkas ajattelu ja monipuolinen liikkuminen ovat hänen pääkiinnostuksiaan. Takanaan Laurilla on yhdeksän vuotta säännöllistä meditaatioharjoittelua ja sen myötä kasvanutta ymmärrystä siitä, kuinka mielen ja siten myös elämän virtaavuutta voidaan edistää kehittämällä kykyjämme keskittyä tarkasti, havainnoida kirkkaasti sekä pysyä tyynenä elämän ylä- ja alamäissä.

"Monet nimeävät Laurin, kun kysyn tuttavapirissäni kenen tuntemanne ihmisen elämä on virtaavinta, ja syystä. Lauri ymmärtää syvästi elämää, ihmisyyttä ja rytmiä. Kun haluan pohtia elämää, avata murheita tai tutkia mielenliikkeitä, tiedän kenelle soittaa."
- Jussi

Jussi on flow-tilan ja viisaan työn asiantuntija. Hänen opiskelutaustansa on kauppatieteissä, aikuispedagogiikassa ja liikuntabiologiassa. Jussi on yli 10 vuoden ajan tutkinut ja kokeillut erilaisia itsensä kehittämisen, hyvinvoinnin, tuottavuuden, ajattelun ja elämänmuotoilun keinoja ja ajattelumalleja. Viimeiset vuodet flow'sta ja myötävirtaisuudesta on tullut iso kehys, jonka ympärille hän on rakentanut elämäänsä.

"Jussi on realistinen idealisti, kenessä yhdistyy kyky visioida sekä lähes maaginen käytäntöön viemisen taito. Ytimessään Jussi onkin aito kehittäjä ja erinomainen sparrikumppani valtavan laajalla elämäntaidollisella työkalupakilla. Puheet ja teot samassa pakettissa." -Lauri

Flow Elämässä -podcastit

Mikä merkitys on retriiteillä?Flow elämässä 20 keinoa luoda virtausta elämään

Usein kysyttyä

Mitä jos haluan yhdistää retriitin lomaani?
 • Tarkoitus on, että retriitti voi olla osa lomaa tai etätyöjaksoa. Tämä on jopa suositeltavaa, esimerkiksi 1 viikko retriittiä ja 1 viikko lomailua (4.1. - 18.1.). Osa kävijöistä on paikalla todennäköisesti kaksi viikkoa, jolloin toinen viikko voi halutessasi olla vapaamuotoisemman hengailun aikaa. Ainakin Jussi aikoo olla 2 viikkoa.
Voinko majoittua muualla kuin valitussa hotellissa?
 • Voit, mutta päiväohjelma alkaa ja päättyy aina valitulle hotellille, joten joudut matkustamaan ylimääräistä. Lisäksi hotellilla voi olla yhteistä vapaa-ajan hengausta.
Miten matkojen ja lentojen varaus tapahtuu?
 • Lennot ja majoitus varataan omatoimisesti, mutta koordinoimme varaukset yhdessä, jotta saamme sumplittua mahdolliset yhteismajoitukset.
Mitä jos minun tarvitsee tehdä töitä tuona ajanjaksona?
 • Päiväohjelma alkaa aamuisin kello 10:30 eli Suomen aikaa 12:30. Ehdit siis halutessasi palaveerata ja tehdä töitä aamupäivisin. Voit myös jättää jonkun päivän ohjelman väliin halutessasi tai olla mukana vain osassa päivää (vaelluspäiväretkien osalta tämä ei toki toimi).
 • Toki suositeltavaa on työskennellä retriitin aikana mahdollisimman vähän, mutta emme aina voi vaikuttaa työhömme.
Miten varausmaksu toimii?
 • Varausmaksu maksetaan, kun varaat paikkasi retriitille. Saat sen takaisin täysmääräisenä, jos retriitti ei toteutuisi.
Millaisia päiväretket ovat?
 • Teemme 4-6 tunnin kestoisia päivävaelluksia vuorille, joista varsinaista patikointia on 1,5-3 tuntia (3-8km). Loppuosa ajasta on keskusteluja ja yleistä viihtymistä luonnonmaisemissa. Jos haluat, voit jättää keskustelut väliin ja keskittyä olemaan rauhassa luonnon helmassa.
 • Reitit voivat olla fyysisesti vaativia, mutta eivät vaadi aiempaa kokemusta, vaan lähinnä hyvän perusterveyden. Reitit valitaan siten, että niillä pärjää lenkkareilla ja ilman erityisiä varusteita.
 • Päiväretkien patikointiosuuksille annetaan kysymys tai teema pohdittavaksi. Pohdinnat puretaan yhteisissä keskusteluissa. Siirtymät voivat olla hiljaisia siirtymiä, jotta ajattelulle ja luonnon kanssa läsnäololle on paremmin tilaa.
Mitä ovat autokulut?
 • Vuokraamme kaksi vuokra-autoa käyttöömme, joilla teemme päiväretkiä. Autoja voi käyttää myös muuhun liikkumiseen. Jaamme autokulut osallistujien kesken. Tarkkaa arviota on vaikea antaa, koska vuokrauskulut vaihtelevat suuresti.
Entä jos en ole käynyt aiemmilla flow-retriiteillä?
 • Ei haittaa. Sisällön ymmärtäminen ei ole riippuvaista aiemmille retriiteille osallistumisesta.

Varaa paikkasi

Aloita matkasi tästä

Ilmoittautumisesi lähti matkaan!
Et saa tämän lisäksi erillistä vahvistusviestiä, vaan otamme yhteyttä lähempänä retriittiä :).
Syvä kiitos kun lähdit mukaan!
Hmmh... Nyt meni jokin pieleen.
Miten tietojasi käsitellään? Tietosuojaseloste

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä


Jussi Venäläinen
040 739 1848
jussi ät flow-akatemia.fi