Typerän työn taito: Näin aloitat työpäivän typerästi

Jussi Venäläinen
5.10.2023
Kuva: Pexels.com / Tumisu

Taitava tekijä aloittaa typeryyden jo heti herättyään. Kännykkä kannattaa ottaa käteen jo sängyssä ja alkaa selaamaan somea tai uutisia. Vielä parempi on avata työsähköposti ja työviestimet, että olisiko siellä jotain akuuttia. Tietysti niin, että vain kurkkaiset viestit, muttet käsittele niitä, jotta mieleen aukeaa mahdollisimman paljon keskeneräisiä prosesseja.

Ylös noustua päivä on hyvä potkaista käyntiin kunnon satsilla kahvia tyhjään vatsaan. Mieluiten mahdollisimman pian heräämisen jälkeen, että et edes tiedä olisitko tarvinnut kahvia vai olisiko kroppa kenties herännyt luonnostaan päivään.

Amatöörin ja ammattilaisen raja kulkee suunnilleen puolikkaassa pannussa kahvia päivän ensimmäisien tuntien aikana - tämä mahdollistaa sen ettei tarvitse vettäkään juoda. Mikäli käytät lauseita “päivä ei lähde millään käyntiin ilman kahvia” tai “en pysty operoimaan ilman kahvia”, niin se on oiva merkki addiktiosta. Hauska leikki on korvata noissa lauseissa sana kahvi sanalla viina.

Töiden ääreen päästyä tavoite on heti aamusta pirstaloida ajattelu ja päästä mahdollisimman nopeasti reaktiiviseen tilaan. Älä suunnittele mitään, edes kevyesti, vaan läväytä sähköposti ja viestimet auki. Ne avaamalla muut priorisoivat päiväsi, eikä sinun tarvitse suunnitella sitä itse.

Mitä useamman viestintäkanavan avaat kerralla, sitä pirstaleisempaan tilaan pääset. Muutenkin kannattaa maksimoida informaatiotulva, unohtamatta multipaskausta, jotta työ tuntuu heti aamusta kaoottiselta selviytymistaistelulta.

Tällä paletilla saat luotua itsellesi kiirettä, stressiä ja pirstaleisuutta ja pääset varsin hyvällä onnistumisprosentilla jo aikaisin aamulla taistele tai pakene -tilaan. Parhaimmillaan voit viettää siinä koko päivän.


Vessi Junalainen
Antiflow’n ja typerän työn asiantuntija
Typeryyden Akatemia


Mikäli Vessin näkökulma uppoaisi työyhteisöllesi pikkujouluissa tai tyhy-päivässä, niin kurkkaa uudet
Typerän työn valmennukset!

Jaa tämä kirjoitus muidenkin
iloksi ja hyödyksi.