4. kauden päätösjakso ja jälkilöylyt

Lauri Häggman
21.12.2021

Kuuntele ihan tässä vain...

Tai siirry haluamallesi podcast-alustalle

Jakson kuvaus

Jussi ja Lauri istahtivat etäyhteyden päähän päättämään podcastin 4. tuotantokauden. Jakson aikana käydään läpi, millainen syksy on ollut podcastin ja Flow Akatemian muun toiminnan osalta, millaisia oppeja tästä noussut sekä mitä tulevaisuudessa on luvassa.


Podcastin kuulijakysely - Arvostamme kovasti, jos voisit käydä jättämässä palautetta kuluneesta tuotantokaudesta. Vastaajien kesken arvotaan 1kpl Jussin Flow-tila -kirjoja.

Jakso Youtubessa

Show notes

[02:30] Missä flow'n vaiheessa olet?

[04:30] Mitä fiiliksiä syksystä?

[07:20] Mitä oppeja podcastin tekemisestä?

[15:00] Mitä Flow Akatemialla on tapahtunut podcastin ulkopuolella?

[35:00] Millaisia podcastin ensi kauden kuviot?

[39:00] Millaisia kuvioita Flow Työssä puolella?

[45:00] Mitä kulunueesta syksystä mukaan, mitä pois?

Jakson opit

✅ Selkeät roolit podcastin aikana sujuvoittavat keskustelun kulkua.

✅ Muista tsekata ja tuplatsekata nauhoitustekniikka. Erityisesti jos samoilla asetuksilla kuvataan pidempiä pätkiä. Pieni extravaiva voi säästää suurelta vaivalta myöhemmin.

✅ Low Performance -suorituskyvyn eli kyvyn toimia alioptimaalisessa tilassa merkitys on usein jopa suurempi kuin huippusuorituskyvyn optimointi. Tieto siitä, että kykenee toimimaan ja toimittamaan näissä tilanteissa, tuo varmuutta tekemiseen.

✅ Heikommassa hapessa toimiessa on tärkeää olla hereillä mielen tekemistä - usein negatiivissävytteistä - ennusteista sekä päästää niistä irti. Älä jää keloihin makaamaan vaan pysy liikkeessä!

✅ Suunnittelua esimerkiksi valmennuksen suhteen kannattaa tehdä pidemmissä sykleissä, jossa ensimmäinen karkean rungon voi luoda jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

✅ Flow prinsiippi "Sovita tila tehtävään" voidaan kääntää myös toisinpäin "Sovita tehtävä tilaan". Tämä helpottuu, kun omat projektit on hyvin suunniteltu ja kategorisoitu etukäteen.

✅ Yli-investoitumisen ennaltaehkäisemiseksi on tärkeää määrittää omat ja yhteiset odotusarvot investoitumisen määrästä ja rajoista sekä pitää niistä kiinni. Kohtuus vaatii rajoja.

✅ Yksi konkreettisimpia tapoja tuoda tekemiseen viisautta, on pyrkiä hahmottamaan työtään isommassa aikaikkunassa. Viikkotason lisäksi kannattaa jatkuvasti hahmottaa myös kuukausi, kvartaali ja vuositasoa. Näin oman työn organisointi ja ohjaaminen voi tapahtua huomattavasti proaktiivisemmin.

✅ Viikko-, kuukausi- ja vuositavoitteet on hyvää pitää mielessä päivittäin, jotta toiminta pysyy linjassa.

✅ Emotionaalista kitkaa ja prokrastinaatiota herättäviin työtehtäviin kannattaa pyrkiä tarttumaan mahdollisimman nopeasti "ennen ajatusta". Näin mieli ei ehdi keksiä tekosyitä välttelylle. Aloittamisen jälkeen ja vauhtiin päästessään tekeminen harvemmin on yhtä nihkeää kuin mitä mieli alunperin ennusti.

✅ Viisautta on tietää milloin tarvitaan ajattelua ennen toimintaa, milloin toimintaa ennen ajattelua.

Jaa tämä podcast muidenkin
iloksi ja hyödyksi.