Usein kysytyt kysymykset

Mikä on flow?

Flow on tila, jossa kykenet uppoutumaan täysin tekemääsi asiaan ja aika lentää kuin siivillä. Pystyt hyödyntämään kaikkia osaamiasi taitoja, mutta tekeminen tuntuu silti vaivattomalta. Tieteellisesti määritettynä flow on optimaalinen tietoisuuden tila.

Mihin flow perustuu?

Flow on tieteellisesti todistettu neurobiologinen ja psykologinen ilmiö. Neurobiologisesti sitä voidaan tarkastella neuroanatomian, aivoaaltojen ja välittäjäaineiden kannalta, joissa jokaisessa tapahtuu flow'ssa muutoksia. Psykologisesti tarkastelu taas koskee enemmän subjektiivista kokemustamme.

Onko flow tarttuvaa?

Itse asiassa tutkimusten mukaan, kyllä on. Mutta ei syytä pelkoon, hyvää se tekee.

Miten flow-tilaa mitataan?

Flow-tilan mittaaminen ei ole helppoa, koska kyseessä on monimutkainen ilmiö, kuten hyvinvointi tai onnellisuus. Fysiologiset mittarit eivät riitä, koska pääosin flow on subjektiivinen kokemus. Siksi sitä mitataankin usein erilaisilla kyselyillä, mieluiten mahdollisimman lähellä flow'n kokemisen hetkeä, jotta mielikuva tilanteesta ei ehdi muuttua.

Mitä tämä Flow Akatemia oikein tekee?

Autamme ihmisiä olemaan oman työnsä mestareita kouluttamalla heille flow-osaamista. Tulevaisuudessa on tarkoituksenamme toimia myös urheilun ja taiteen kentillä.

Mitä se flow-osaaminen sitten on?

Se on tietämystä flow’sta ja sen edellytyksistä, konkreettisten keinojen osaamista sekä oman flow’n tuntemista.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Kysy ihmeessä, sillä sama juttu voi mietityttää muitakin.

Mahtavaa kiitos! Viestisi lähti mallikkaasti matkaan.
Huups... Nyt meni jokin pieleen.