close flow

Tilaa Flow-kirje

"Oon tosi valikoiva sen suhteen mitä tilaan, mutta tää teidän uutiskirje on oikeesti tosi hyvää kamaa." - Miika K.

Haluamme auttaa sinua pääsemään flow'hun. Emme spämmää mainoksilla, vaan saat sunnuntaisin kirjeessä tietoa, pohdintoja ja vinkkejä flow'sta työssä, urheilussa, taiteessa ja elämässä. Esimerkki kirjeen sisällöstä löytyy tästä.

Alkumaistiaiseksi saat Flow-oppaan, jossa on 10 keinoa päästä flow-tilaan työssä.

Ota askel
tasapainoisempaan elämään

Opi löytämään tasapaino Flow elämässä -miniretriitillä 26.2.2022

Haluatko vaalia myötävirtaisuutta elämässäsi?

Kaipaatko tietoja, taitoja ja herättelyä tasapainon tueksi?

Niin moderni tiede kuin vuosituhansia vanhat viisausperinteet tiedostavat tasapainon olevan virtaavan, terveen ja kukoistavan elämän ytimessä. Tämä on totta niin yksittäisen ihmisen, ihmisyhteisöjen kuin laajempien ekosysteemienkin kohdalla.

Parhaiten tasapainoa kuvaa systeemin osien sopusuhtainen, toisiaan tukeva ja täydentävä vuorovaikutus. Se ilmenee monimuotoisuutena, kestävyytenä, uusiutumis- ja toimintakykynä. Tasapainossa se mikä kuluu, myös palautuu ja kehittyy.

Tasapainon löytäminen, siinä pysyminen ja siihen palautuminen ei kuitenkaan aina ole helppoa. Lukuisat elämässä esiintyvät sisäiset ja ulkoiset tekijät haastavat ja horjuttavat tasapainoamme, jolloin itsensä löytää helposti kallellaan ääripäästä tai toisesta. Nykyaikana vaaditaankin poikkeuksellisuutta valppautta ja taitavuutta tasapainon ylläpitämiseen.

Onneksi tasapainoisen elämän kannalta olennaiset tiedot, taidot, arvot ja asenteet ovat kaikki harjoitettavissa. Järjestämällämme päivän miniretriitillä syvennymme tasapainon tematiikkaan luomalla tilan keskustelulle, yhteiselle havainnoinnille sekä tarjoamalla niin käsitteellisiä tikapuita kuin käytännön työkaluja tasapainoisen elämän tueksi.

Mistä on kyse?

Flow Akatemia järjestää päivän mittaisen miniretriitin, jossa irtaudutaan hetkeksi arjen pyörityksestä ja paneudutaan myötävirtaisen elämän kannalta keskeiseen tasapainon tematiikkaan.

Tarkoituksena on muodostaa selkeä kokonaiskuva elämän nykytilanteesta, omista tasapainoa tukevista ja horjuttavista toimintatavoista sekä luoda suuntaviivoja tasapainoisen elämän tukemiseksi. Lähestymme teemaa keskusteluiden, toiminnalisten harjoitteiden sekä työpajojen kautta. Koko prosessia ohjaa vuosien aikana muodostunut ymmärryksemme flow-teoriasta, kehosta, mielestä, oppimisesta, viisausperinteistä, meditaatiosta ja elämänmuotoilusta.

Retriittiin sisältyy ennakkotapaaminen ja -tehtävät, jotta oppiminen laajentuisi yksittäisen päivän sijaan kokonaisvaltaisemmaksi prosessiksi.

flow-kirja quote
Yksi elämäni merkittävimmistä viikonlopuista.
Retriittikävijä

Mitä retriitillä tehdään?

Tekemisen keskiössä retriitillä ovat oman elämän ja toiminnan havainnointi ja reflektointi - yksin ja yhdessä. Tähän tarjoamme käsitteelisiä hahmotustapoja sekäkäytännön työkaluja ja toimintatapoja, joiden avulla voit jalkauttaa retriitin oppeja arkeen ja elämään.

Aamulla aloitamme yhteisellä tutustumisella ja nykyhetken kokonaisvaltaisella kartoittamisella. Päivällä siirrymme toiminnallisiin harjotteisiin, joiden aikana opetellaan keinoja tasapainon löytämiseen kehomielen tasolla. Iltapäivällä jatkamme keskustelun merkeissä ja luomme lopuksi suunnitelman, jonka avulla opittu saadaan jalkautettua arkeen.

Retriitillä tarjotaan aamu- ja välipalakahvit, lounas ja päivällinen. Varsinaisen ohjelman loputtua paikalle voi jäädä viettämään aikaa saunomisen, uimisen ja keskustelun merkeissä. Halutessaan Honkaluotoon voi myös jäädä yöksi.

koulutuksessa opit

Mitä saat?

flow-kirja-checkmark
Käsitteellisiä ja käytännöllisiä työkaluja tasapainoisemman elämän tueksi.
flow-kirja-checkmark
Tilaa ja tukea oivalluksen, oppimisen ja taitavuuden syntymiselle.
flow-kirja-checkmark
Työkaluja, joilla jalkauttaa oppeja arkeen.
flow-kirja-checkmark
Uusia näkökulmia flow'hun ja itsen kehittämiseen.
flow-kirja-checkmark
Yhteinen ennakkotapaaminen etänä.
flow-kirja-checkmark
Yhdessäoloa ja rikastavaa dialogia samanhenkisten ihmisten kanssa.
flow-kirja-checkmark
Virkistävän päivän saaressa, joka on sekä lähellä että riittävän kaukana.

Missä ja milloin?

Retriitin ajankohtana on 26.2.2022. Aloitamme lauantaina noin kello 9.30 ja varsinaisen ohjelman lopetamme noin kello 18.00.

Retriitti järjestetään Honkaluodon saaressa, joka sijatsee Mustikkamaan kupeessa ja vain kivenheiton päässä Helsingin keskustasta. Saarelle pääsee jalan yhdyssiltaa pitkin. Mustikkamaan puolella on parkkitilaa autoille ja paikalle pääsee kätevästi myös julkisilla.

Retriitin koko on rajattu enimmillään 10 henkilöön, jotta voimme varmistaa riittävän huomion jokaiselle osallistujalle.

Halutko tutustua retriittivieraiden kokemuksiin syvemmin? Katso pidempi video  täältä.
Aikaisempien Flow Elämässä -retriittien palautekeskiarvot

4,9/5

Retriitin kokonaisarvosana

4,9/5

Sain rahoilleni vastinetta

4,8/5

Suosittelisin retriittiä muillekin

"Fantastista työskentelyä, tälle oli ilo ja kunnia lähteä mukaan."

"Ihan mahtava kokonaisuus. Jatkoon!"

"Ikimuistoinen viikonloppu! Toivon, että tästä jää elämääni uusia ihmissuhteita, rutiineja sekä valaistumista."
Varaa paikkasi

Flow Elämässä -podcastit

Mikä merkitys on retriiteillä?Flow elämässä 20 keinoa luoda virtausta elämään

Vetäjät

Retriittiä fasilitoivat Lauri Häggman ja Jussi Venäläinen.

Molemmilla heistä on vuosien kokemus kouluttamisesta ja valmentamisesta, pyrkimyksestä kohti virtausrikasta elämää sekä erilaisiin valmennuksiin osallistumisesta. Tämän on tarkoitus olla retriitti, johon molemmat haluaisivat itse osallistua, mutta jollaista ei vielä löydy.

Voi ottaa syväsukelluksen Jussin ja Laurin ajatuksiin Flow Elämässä tematiikasta Flow elämässä ja 20 keinoa luoda virtausta elämään -podcast-jaksoista.

Lauri on oppimisen ja pedagogiikan asiantuntija sekä elämän tutkimusmatkailija. Viisaus, luovuus, kirkas ajattelu ja monipuolinen liikkuminen ovat hänen pääkiinnostuksiaan. Takanaan Laurilla on yhdeksän vuotta säännöllistä meditaatioharjoittelua ja sen myötä kasvanutta ymmärrystä siitä, kuinka mielen ja siten myös elämän virtaavuutta voidaan edistää kehittämällä kykyjämme keskittyä tarkasti, havainnoida kirkkaasti sekä pysyä tyynenä elämän ylä- ja alamäissä.

"Monet nimeävät Laurin, kun kysyn tuttavapirissäni kenen tuntemanne ihmisen elämä on virtaavinta, ja syystä. Lauri ymmärtää syvästi elämää, ihmisyyttä ja rytmiä. Kun haluan pohtia elämää, avata murheita tai tutkia mielenliikkeitä, tiedän kenelle soittaa."
- Jussi

Jussi on flow-tilan asiantuntija, joka päätyökseen valmentaa flow'ta yrityksille ja tietotyöläisille. Hänen opiskelutaustansa on kauppatieteissä, aikuispedagogiikassa ja liikuntabiologiassa. Jussi on yli 10 vuoden ajan tutkinut ja kokeillut erilaisia itsensä kehittämisen, hyvinvoinnin, tuottavuuden, ajattelun ja elämänmuotoilun keinoja ja ajattelumalleja. Viimeiset vuodet flow'sta ja myötävirtaisuudesta on tullut iso kehys, jonka ympärille hän on rakentanut elämäänsä.

"Jussi on realistinen idealisti, kenessä yhdistyy kyky visioida sekä lähes maaginen käytäntöön viemisen taito. Ytimessään Jussi onkin aito kehittäjä ja erinomainen sparrikumppani valtavan laajalla elämäntaidollisella työkalupakilla. Puheet ja teot samassa pakettissa." -Lauri

Hinta

Retriitin hinta on 159 euroa.

Hintaan sisältyy

flow-kirja-checkmark
Päivän retriitti Helsingin saaristossa sekä mahdollisuus viettää loppuilta ja aamu saunoen, keskustellen ja rentoutuen.
flow-kirja-checkmark
Lounas, kahvi ja päivällinen.
flow-kirja-checkmark
Yhteinen ennakkotapaaminen etänä + ennakkomateriaali podcast-muodossa.
flow-kirja-checkmark
Asiantuntevien valmentajien tuki.
flow-kirja-checkmark
Uniikki lähestymistapa flow'hun ja siitä oppimiseen.

Usein kysyttyä

Erikoishinnat (yritys, opiskelija, työtön yms.) +
 • Yksityishenkilö: 159 euroa. Sisältää alv 10%.
 • Opiskelija/työtön: 129 euroa. Sisältää alv 10%.
 • Ei alv-velvollinen y-tunnus: 179 euroa. Sis. alv 10%.
 • ALV-velvollinen y-tunnus: 179 euroa. Hintaan lisätään alv 10%.
  Laskutus ja Peruutusehdot +
  • Lähetämme laskun varauksen jälkeen.
  • Palautamme 70% loppuhinnasta, jos osallistumisen peruu viimeistään 7 vrk ennen retriittiä.
  • Jos peruutus tapahtuu 7 vrk sisällä retriitistä, palautamme 20% loppuhinnasta.
  • Peruutusmaksut eivät koske todistettuja sairaustapauksia.
  • Kaikki maksut luontaisesti palautetaan, jos koko retriitti perutaan esimerkiksi pandemiatilanteesta johtuen.
  Haluaisin osallistua, mutta aikataulut ei osu? +
  • Kannattaa joka tapauksessa laittaa viestiä, vaikka kumpikaan ajankohdista ei osuisi. Laitamme sinulle viestiä ensimmäisten joukossa, kun järjestämme tulevia retriittejä.
  Koronaturvallisuus+
  • Pyydämme kaikkia osallistujia tekemään korona kotitestin ennen retriitille saapumista.

  Varaa paikkasi

  Aloita matkasi tästä

  Ilmoittautumisesi lähti matkaan!
  Et saa tämän lisäksi erillistä vahvistusviestiä, vaan otamme yhteyttä lähempänä retriittiä :). Syvä kiitos kun lähdit mukaan.
  Hmmh... Nyt meni jokin pieleen.
  Miten tietojasi käsitellään? Tietosuojaseloste

  Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä


  Jussi Venäläinen
  040 739 1848
  jussi ät flow-akatemia.fi


  Lauri Häggman
  045 111 3181
  lauri ät flow-akatemia.fi