close flow

Tilaa Flow-kirje

"Oon tosi valikoiva sen suhteen mitä tilaan, mutta tää teidän uutiskirje on oikeesti tosi hyvää kamaa." - Miika K.

Haluamme auttaa sinua pääsemään flow'hun. Emme spämmää mainoksilla, vaan saat sunnuntaisin kirjeessä tietoa, pohdintoja ja vinkkejä flow'sta työssä, urheilussa, taiteessa ja elämässä. Esimerkki kirjeen sisällöstä löytyy tästä.

Alkumaistiaiseksi saat Flow-oppaan, jossa on 10 keinoa päästä flow-tilaan työssä.

Podcast

Tervetuloa Flow Akatemian podcastin pariin, joka keskittyy suomalaisten urheilun, taiteen ja työn huipputekijöiden flow-kokemuksiin ja -oppeihin.

Jos haluat antaa palautetta tai toiveita vieraista, alempaa löytyy siihen kenttä.

Jaksot

Näytä jaksot soittolistana
Johanna Nordblad - Vapaasukeltamisen flow

Johanna Nordblad - Vapaasukeltamisen flow

Tällä kertaa vieraaksemme saapui vapaasukeltaja Johanna Nordblad keskustelemaan elämästä pinnan alla ja päällä. Keskustelussa pureudutaan muun muassa mielen ja kehon toimintaan, rentouden löytämiseen, asioiden kohtaamiseen sellaisenaan, valppauteen, sisäiseen motivaatioon ja pakottamattomaan anti-extreme asenteeseen. Tämän avartavan tuokion aikana monet totutut ajatukset niin ääriolosuhteissa kuin yleisesti elämässä toimimisesta kääntyvät päälaelleen.

Kurkkaa jakson sivu
Ari-Pekka Skarp - Organisaatiot ja flow

Ari-Pekka Skarp - Organisaatiot ja flow

Tällä kertaa luvassa 2. jakso organisaatiopsykologi, insinööri ja valmentaja Ari-Pekka Skarpin kanssa. Tässä jaksossa siirrytään tietoisuustaidoista organisaatioiden maailmaan ja siihen kuinka niiden parissa voidaan edistää virtausta. Keskustelussa käsitellään tietoisuustaitojen merkitystä työelämässä, sosiaalista minuutta, johtamisen taustalla olevia ajatusmalleja, työntekijän autonomiaa, tietotyön keskeisimpiä haasteita sekä millaisia vastalääkkeitä niille voidaan kehittää. Keskeinen keskustelua läpileikkaava teema on vuorovaikutus ja sen kompleksisuuden ymmärtäminen. Pohdintaa luvassa myös ulkoa omaksuttujen metodien haasteista, reduktionistisen logiikan puutteista sekä rajojen luomista mahdollisuuksista.

Kurkkaa jakson sivu
Ari-Pekka Skarp - Tietoisuustaidot ja flow

Ari-Pekka Skarp - Tietoisuustaidot ja flow

Tällä kertaa etäyhteyden päähän saapui organisaatiopsykologi, insinööri ja tietokirjailija Ari-Pekka Skarp keskustelemaan tietoisuustaidoista. Keskustelussa avataan mitä tietoisuustaidoilla tarkoitetaan, mistä ne ovat peräisin ja millaisia vaikutuksia niiden harjoittamisella voi olla. Keskeisiä teemoja ovat mindfulness, keskittyminen, mielen refleksiivisyys, hengitys, effortless effort, tietoisuustaitojen ja flow'n suhde sekä henkisyyden monet polut.

Kurkkaa jakson sivu
Perttu Pölönen - Säveltämisen flow

Perttu Pölönen - Säveltämisen flow

Tällä kertaa podcastiin saapui keksijä, kirjailija, puhuja, futuristi ja säveltäjä Perttu Pölönen keskustelemaan laajasti säveltämisestä, draaman lainalaisuuksista, joustavasta identiteetistä, taiteesta ja elämässä suunnistamisesta. Keskustelussa Perttu avaa lukuisia säveltämisen myötä kertyneitä oppeja, joita voi yhtälailla soveltaa lähes minkä tahansa luovan materiaalin työstämiseen. Keskeisiä teemoja keskustelussa olivat muun muassa luonto, mielenkiinnon ylläpitämisen taito, sävyjen ymmärrys, vapauden ja omistautumisen suhde, odotukset ja palkinnot, jännitteen kanssa leikkiminen, uskallus heittäytyä sekä se kuinka tärkeää on osata kuunnella.

Kurkkaa jakson sivu
Brando Louhivaara - Luovan ihmisen flow

Brando Louhivaara - Luovan ihmisen flow

Istuimme alas pitkän linjan luovan ammattilaisen, innovaattorin, työelämän humanisoijan ja yrittäjä Brando Louhivaaran kanssa keskustelemaan virtaavasta luovuudesta. Keskustelun aikana luovuutta tarkastellaan laajasti niin ihmisyyden, yksilön kuin työelämän organisaatioiden näkökulmista niitä toisistaan kuitenkaan erottamatta. Keskeisiä teemoja ovat luovuutta edistävän kulttuurin rakentaminen, luovuuden suunnan merkitys, psykologinen turvallisuus, kohtaava dialogi ja se kuinka olennaista on jalkautua kartoilta maastoon.

Kurkkaa jakson sivu
Flow'n edistäminen harrastuksissa

Flow'n edistäminen harrastuksissa

Jussi ja Lauri istahtivat etäyhteyden päähän keskustelemaan flow'n ilmentymisestä ja syventämisestä harrastuksissa. Teemaa lähestytään avaamalla ensin erilaisia flow'n lähteitä, tavoiteltuja tiloja sekä näihin liittyviä aktiviteetteja. Tämän jälkeen siirrytään keskustelemaan flow'n edellytyksiin liittyvästä teoriasta sekä sen soveltamisesta käytäntöön. Jakson lopuksi Lauri jakaa oman yleispalettinsa virtaavaan harrastamiseen ja Jussi avaa syvemmin lähestymistään tanssiin.‍

Kurkkaa jakson sivu
Oona Kivelä - Tankotanssin flow

Oona Kivelä - Tankotanssin flow

Asetuimme etäyhteyden päähän tankotanssin moninkertaisen maailmanmestarin, Street workoutin maailmanmestarin ja valmentajan Oona Kivelän kanssa keskustelemaan flow'sta tankotanssissa, luovuuden ja fysiikan merkityksestä, leikkisämmästä harjoittelusta, mielikuvaharjoittelusta ja laatuun keskittyvästä "pakottamattomasta" treenifilosofiasta. Keskustelussa Oona avaa näkemyksiään muun muassa soljuvuudesta, harjoittelun kerroksista, kaatuilun tärkeydestä, tavoitteista ja voittajan kylmäverisestä asenteesta.

Kurkkaa jakson sivu
Henry Soinnunmaa - Muuntuvan tajunnan flow

Henry Soinnunmaa - Muuntuvan tajunnan flow

Istuimme tällä kertaa alas muusikko, podcastaaja, kirjoittaja ja kulttuuriaktiivi Henry Soinnunmaan kanssa keskustelemaan flow'n ilmentymisestä musiikin eri muodoissa, psykedeeleistä sekä flow'sta yleisemmin elämässä. Keskustelun aikana paneudutaan muun muassa Henryn kokemuksiin täyspäiväisenä katusoittajana, asioiden ja ilmiöiden kehkeytyvään luonteseen, läsnäoloon, psykedeeleihin, muuntuneisiin tietoisuuden tiloihin sekä flow'n mahdollisiin varjo- ja vaarapuoliin.

Kurkkaa jakson sivu
Auvo Niiniketo - Kamppailun monet kulmat

Auvo Niiniketo - Kamppailun monet kulmat

Istuimme alas kamppailulegenda, liikuntaneuvos ja jujutsun Hokutoryu -tyylisuunnan perustaja Auvo Niinikedon kanssa keskustelemaan kamppailun monista kulmista. Keskustelussa paneudutaan muun muassa hyvän kamppailijan ominaisuuksiin, salietiketin ja -kulttuurin merkitykseen, valmentajan rooliin sekä kuinka kuljetaan niin sanottua kamppailun pidempää polkua.

Kurkkaa jakson sivu
Ossi Valpio - Sanataiteen ja ryhmän flow

Ossi Valpio - Sanataiteen ja ryhmän flow

Rap-artisti, hyvinvointiyrittäjä, puhuja ja todellinen kulttuurialan puuhamies Ossi Valpio istui pöydän ääreen keskustelemaan flow'n ilmentymisestä sanataiteessa ja sen ulkopuolella. Keskustelussa käsitellään laajasti muun muassa improvisaatiota, tunteita sanataiteen kipinänä, luovuutta, ryhmäflow'ta ja kipua.

Kurkkaa jakson sivu

Anna palautetta tai ehdota vierasta

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.