close flow

Tilaa Flow-kirje

"Oon tosi valikoiva sen suhteen mitä tilaan, mutta tää teidän uutiskirje on oikeesti tosi hyvää kamaa." - Miika K.

Haluamme auttaa sinua pääsemään flow'hun. Emme spämmää mainoksilla, vaan saat sunnuntaisin kirjeessä tietoa, pohdintoja ja vinkkejä flow'sta työssä, urheilussa, taiteessa ja elämässä. Esimerkki kirjeen sisällöstä löytyy tästä.

Alkumaistiaiseksi saat Flow-oppaan, jossa on 10 keinoa päästä flow-tilaan työssä.

Podcast

Tervetuloa Flow Akatemian podcastin pariin, joka keskittyy suomalaisten urheilun, taiteen ja työn huipputekijöiden flow-kokemuksiin ja -oppeihin.

Jos haluat antaa palautetta tai toiveita vieraista, alempaa löytyy siihen kenttä.

Jaksot

Näytä jaksot soittolistana
Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi - Yksi hyvinvointi ja flow

Taneli Rantala & Jukka Joutsiniemi - Yksi hyvinvointi ja flow

Lifted duo Taneli Rantala ja Jukka Joutsiniemi saapuivat etäyhteyden päähän keskustelemaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Tuokion aikana keskustellaan muun muassa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin peruspilareista, tapojen omaksumisesta, stressistä, palautumisen prinsiipeistä, viisaista työskentelytavoista sekä asuinpaikan merkityksestä hyvinvoinnille.

Kurkkaa jakson sivu
Kuinka edistää syvää työtä etätöissä?

Kuinka edistää syvää työtä etätöissä?

Tällä kertaa Jussi ja Lauri keskustelevat syvän työn merkityksestä, edellytyksistä ja tavoista edistää sitä. Jakson alussa määritellään tarkemmin mitä syvällä työllä tarkoitetaan, miksi siitä tulisi huolehtia sekä miten syvä työ liittyy flow'hun. Tämän jälkeen Jussi ja Lauri jakavat oppejaan siitä, miten ovat itse luoneet puitteita syvemmälle työskentelylle sekä millaisia haasteita matkalla on tullut vastaan.

Kurkkaa jakson sivu
Matti Rautaniemi & Miska Käppi - Viisaus, jooga ja flow

Matti Rautaniemi & Miska Käppi - Viisaus, jooga ja flow

Maailmanpuu-podcastin isännät uskontotieteilijä, toimittaja ja tietokirjailja Matti Rautaniemi sekä joogakoulu Shaktan perustaja Miska Käppi istuivat kanssamme keskustelemaan viisausperinteistä, myötävirrasta ja joogasta. Keskustelun aikana pureudutaan viisausperinteiden ytimeen, niiden ja uskontojen suhteeseen, virtauksen löytämiseen sekä joogafilosofian maailmankatsomukseen ja metodeihin.

Kurkkaa jakson sivu
3. Kauden avausjakso

3. Kauden avausjakso

3. kausi here we go! Tulevaa kautta viriteltiin käyntiin vaihtamalla kuulumisia flow'sta, keskustelemalla mikroreflektioiden hyödyistä, avaamalla kuulijakyselyntuloksia sekä kertomalla kolmannen kauden suuntaviivoista.

Kurkkaa jakson sivu
2. Kauden päätösjakso

2. Kauden päätösjakso

Jussi ja Lauri istahtivat etäyhteyden päähän paketoimaan Flow-Akatemian ensimmäistä vuotta. Ajatuksia vaihdetaan vuoden tärkeimmistä flow'hun liittyvistä oivalluksista ja opeista niin teorian kuin käytännönkin tasoilla.

Kurkkaa jakson sivu
2. Kauden opit

2. Kauden opit

Jussi ja Lauri istahtivat etäyhteyden päähän käsittelemään takana olevan kauden oppeja. Luvassa on tiivis läpileikkaus 2. kauteen, jossa molemmat nostavat jokaisesta jaksosta yhden opin ja avaavat lyhyesti miksi juuri se on jäänyt mieleen.

Kurkkaa jakson sivu
Saku Tuominen - Kirkkaan ajattelun flow

Saku Tuominen - Kirkkaan ajattelun flow

Yrittäjä, innovaattori, luova johtaja, puhuja ja kirjailija Saku Tuominen saapui etäyhteyden päähän keskustelemaan ajattelun ajattelusta, maailman hahmottamisesta ja myötävirtaisesta elämästä. Keskustelussa keskeisiä teemoja ovat näkökulmat ja tavat paremman ajattelun harjoittamiseen, tyyneys, tarinat, meditaation vaikutukset mieleen, uskomukset ja pohdinta siitä, mikä on olennaista.

Kurkkaa jakson sivu
Iida Mäkikallio - Tunnetaidot ja flow

Iida Mäkikallio - Tunnetaidot ja flow

Tällä kertaa etäyhteyden päähän saapui psykologi ja valmentaja Iida Mäkikallio keskustelemaan tunnetaidoista ja niiden yhteydestä flow'hun. Keskustelussa pohditaan mitä tunteet ovat (ja eivät ole), mikä niiden merkitys on elämässä, miten ne vaikuttavat käyttäytymiseemme ja miten niiden kanssa voi oppia elämään taidokkaasti.

Kurkkaa jakson sivu
Flow sisäisessä ja ulkoisessa vuorovaikutuksessa

Flow sisäisessä ja ulkoisessa vuorovaikutuksessa

Jussi ja Lauri virittäytyivät etäyhteyden päähän keskustelemaan flow'sta sisäisessä ja ulkoisessa vuorovaikutuksessa. Keskustelussa pohdittiin millaiset tekijät vaikuttavat vuorovaikutukseemme, millaisista asioista syntyy vuorovaikutuksen kitka sekä miten tätä kitkaa voitaisiin vähentää. Keskeisiä teemoja ovat vuorovaikutuksen monologisuus ja dialogisuus, tilannetaju, palaute, signaali ja psykologinen turvallisuus.

Kurkkaa jakson sivu
Jaakko Halmetoja - Flow luonnossa ja elämässä

Jaakko Halmetoja - Flow luonnossa ja elämässä

Tällä kertaa vieraaksemme saapui hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija, puhuja ja tietokirjailija Jaakko Halmetoja keskustelemaan luonnosta ja virtaavasta elämästä. Keskustelun aikana päästään kuulemaan Jaakon reflektointia 70 päivän perhokalastuskimarasta, luonnon lukutaidosta, primääriravinnosta, aistijärjestelmien herkistämisestä, tilan luomisesta, ihmettelystä sekä fysiologian merkityksestä ajatteluun ja toimintaan.

Kurkkaa jakson sivu
Johanna Nordblad - Vapaasukeltamisen flow

Johanna Nordblad - Vapaasukeltamisen flow

Tällä kertaa vieraaksemme saapui vapaasukeltaja Johanna Nordblad keskustelemaan elämästä pinnan alla ja päällä. Keskustelussa pureudutaan muun muassa mielen ja kehon toimintaan, rentouden löytämiseen, asioiden kohtaamiseen sellaisenaan, valppauteen, sisäiseen motivaatioon ja pakottamattomaan anti-extreme asenteeseen. Tämän avartavan tuokion aikana monet totutut ajatukset niin ääriolosuhteissa kuin yleisesti elämässä toimimisesta kääntyvät päälaelleen.

Kurkkaa jakson sivu
Ari-Pekka Skarp - Organisaatiot ja flow

Ari-Pekka Skarp - Organisaatiot ja flow

Tällä kertaa luvassa 2. jakso organisaatiopsykologi, insinööri ja valmentaja Ari-Pekka Skarpin kanssa. Tässä jaksossa siirrytään tietoisuustaidoista organisaatioiden maailmaan ja siihen kuinka niiden parissa voidaan edistää virtausta. Keskustelussa käsitellään tietoisuustaitojen merkitystä työelämässä, sosiaalista minuutta, johtamisen taustalla olevia ajatusmalleja, työntekijän autonomiaa, tietotyön keskeisimpiä haasteita sekä millaisia vastalääkkeitä niille voidaan kehittää. Keskeinen keskustelua läpileikkaava teema on vuorovaikutus ja sen kompleksisuuden ymmärtäminen. Pohdintaa luvassa myös ulkoa omaksuttujen metodien haasteista, reduktionistisen logiikan puutteista sekä rajojen luomista mahdollisuuksista.

Kurkkaa jakson sivu
Ari-Pekka Skarp - Tietoisuustaidot ja flow

Ari-Pekka Skarp - Tietoisuustaidot ja flow

Tällä kertaa etäyhteyden päähän saapui organisaatiopsykologi, insinööri ja tietokirjailija Ari-Pekka Skarp keskustelemaan tietoisuustaidoista. Keskustelussa avataan mitä tietoisuustaidoilla tarkoitetaan, mistä ne ovat peräisin ja millaisia vaikutuksia niiden harjoittamisella voi olla. Keskeisiä teemoja ovat mindfulness, keskittyminen, mielen refleksiivisyys, hengitys, effortless effort, tietoisuustaitojen ja flow'n suhde sekä henkisyyden monet polut.

Kurkkaa jakson sivu
Perttu Pölönen - Säveltämisen flow

Perttu Pölönen - Säveltämisen flow

Tällä kertaa podcastiin saapui keksijä, kirjailija, puhuja, futuristi ja säveltäjä Perttu Pölönen keskustelemaan laajasti säveltämisestä, draaman lainalaisuuksista, joustavasta identiteetistä, taiteesta ja elämässä suunnistamisesta. Keskustelussa Perttu avaa lukuisia säveltämisen myötä kertyneitä oppeja, joita voi yhtälailla soveltaa lähes minkä tahansa luovan materiaalin työstämiseen. Keskeisiä teemoja keskustelussa olivat muun muassa luonto, mielenkiinnon ylläpitämisen taito, sävyjen ymmärrys, vapauden ja omistautumisen suhde, odotukset ja palkinnot, jännitteen kanssa leikkiminen, uskallus heittäytyä sekä se kuinka tärkeää on osata kuunnella.

Kurkkaa jakson sivu

Anna palautetta tai ehdota vierasta

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.