Typerän työn taito: Miten pääset työssä epävireeseen?

Jussi Venäläinen
9.11.2023
Kuva: Midjourney


Teemme työtä näyttöjen, hiirien ja näppäimistöjen äärellä, mutta merkittävin työinstrumenttimme on kehomielemme. Typerässä työssä on olennaisen tärkeää pitää tämä instrumentti mahdollisimman epävireessä. Esimerkiksi sillä että olet esimerkiksi ylikierroksilla, liian väsynyt tai aivan väärässä tunnetilassa siihen mitä olet tekemässä.

Taukojen tarve on usein puhuttu myytti. Ne on keksitty niille, jotka eivät kestä toimistosoturin elämää.

Jos vielä harjoittelet typerän työn saloja ja sorrut taukojen pitämiseen, niin tee se oikein. Istu tauoilla paikallasi sekä selaa somea ja uutisia koneen tai puhelimen ruudulta. Tämä on aivoillesi ja mielellesi samanlaista kuormitusta kuin normaali tietotyö ja näin et pääse tippumaan pois työmoodista tauoillakaan.

Ylenpalttinen kahvin juonti on yksi arvostetuimmista keinoista ylläpitää epävireyttä. Aloita aamusi kahvin tankkauksella tyhjään vatsaan, miettimättä koskaan, tarvitsetko sitä todella ja mikä määrä olisi riittävä. Ei sitten tarvitse vettäkään juoda. Amatöörin ja ammattilaisen ero kulkee pannullisessa kahvia lounaaseen mennessä.

Mikäli käytät lauseita “päivä ei lähde millään käyntiin ilman kahvia” tai “ei pysty ajattelemaan ilman kahvia”, niin onnittelut, nämä ovat merkkejä addiktiosta ja vieroitusoireista. Kokeile vaihtelun vuoksi, miltä nuo lauseet kuulostaisivat, jos korvaat sanan kahvi viinalla tai amfetamiinilla. Kahvia juomattomille suosittelen energiajuomia - niistä saa hyvin kofeiinia ja bonuksena hienon kattauksen lisäaineita.

Veden juonti on heikoille. Juo sitä vain, kun sinulla on jano eli olet jo nestehukassa ja kognitiivinen suorituskykysi on jo heikentynyt. Toisaalta, miksi edes juoda, jotta paahtamisen imu ei katkea turhiin vessareissuihin? Sarasvuon Jarikin veti aikoinaan kokonaisia valmennuspäiviä käymättä kusella että pysyi hyvä jännite yllä.

Toivotan sinulle oikein epävireistä työpäivää!


Vessi Junalainen
Typerän työn tietäjä
Typeryyden Akatemia


Mikäli Vessin ravistelu olisi tarpeen työporukallesi, niin uudet Typerän työn valmennukset!

Jaa tämä kirjoitus muidenkin
iloksi ja hyödyksi.