Typerän työn taito: Multipaskauksen mestariksi

Jussi Venäläinen
25.10.2023
Kuva: Midjourney

Typerän työn ytimessä on multipaskaus, eli monen asian tekeminen yhtaikaa - paskasti. Keskittyminen nimittäin on niille, jotka eivät osaa työstää useaa asiaa samanaikaisesti.

Itse tykkään kutsua tätä toimintatapaa monitoheloinniksi. Sen aikana voit kokea olevasi tosi dynaaminen ja energinen, kun teet niin paljon asioita. Samalla ylikuormitut niin että jo lounaalla tuntuu kuin olisit paiskinut päivän verran hommia.

Tärkeänä periaatteena multipaskaukseen pidä jatkuvasti kaikki työ ja informaatio näkyvillä. Näin sinulla on jatkuvat edellytykset päätyä multipaskaamaan eikä keskittyminen pääse vahingossakaan yllättämään.

Typerän työn ammattilaiset tunnistaa yleensä kurkkaamalla heidän nettiselaintaan. Siellä on auki niin monia välilehtiä, että välilehtipalkkeihin ei mahdu välilehdillä auki olevien sivustojen otsikot, eivätkä edes sivustojen logot. Näin saat aikaiseksi kivan pelin etsiä oikeaa välilehteä.

Toinen tärkeä periaate multipaskaukseen on keskittymisen välttäminen. Hanki siis itsellesi mahdollisimman paljon keskeytyksiä erilaisten notifikaatioiden kautta. Mikäli teknologia ja muut ihmiset eivät tarjoile sinulle tarpeeksi keskeytyksiä, niin opettele itse keskeyttämään itsesi.

Kun teet keskittynyttä työtä - mikäli siis olet niin aloittelija typerässä työssä -  keskeytä itsesi säännöllisesti. Tätä kannattaa tehdä etenkin heti haastavan hetken tullen. Eli heti työn ollessa vaativaa ota kännykkä käteen ja hanki sieltä helppoa dopamiinia. Työviestimet toimivat myös korvikkeena. Näin opetat itsesi typeryyteen eikä pääse keskittymisestä mikään tapa tulemaan.

Toivon sinulle multipaskaavaa työviikkoa!

Vessi Junalainen
Typerän työn tietäjä
Typeryyden Akatemia

Mikäli Vessin ravistelu olisi tarpeen työporukallesi tyhypäivässä tai pikkujouluissa, niin uudet Typerän työn valmennukset!

Jaa tämä kirjoitus muidenkin
iloksi ja hyödyksi.